Nem is kérdés, hogy a dokumentum digitalizálás bármely cég vagy szervezet mindennapi működését megkönnyíti, azonban mindez nem volna lehetséges OCR-es szkennelés nélkül. De hogy is működik a karakterfelismerés, és milyen előnyökkel jár?

Optikai karakterfelismerés soha nem látott pontossággal

A mai legmodernebb szkennerek elképesztő minőségben képesek digitális képpé alakítani a papíralapú dokumentumokat, ám ez önmagában csupán a dokumentumképek hosszú távú megőrzését szolgálja. Ha ki szeretnénk használni a digitalizálás minden előnyét, olyan irat szkennelési technikákat érdemes választani, amelyek nem egyszerűen képet csinálnak a szövegből, hanem digitális szöveggé alakítják azt. Az Optical Character Recognition, azaz az optikai karakterfelismerés lényege hogy bármilyen betűtípussal is íródott a szöveg, annak beszkennelt, digitális változatát éppúgy szerkeszthetjük, mintha csak Wordben írtuk volna.

Az OCR-es digitalizálás előnyei

Az OCR-es szkenneléssel digitalizált dokumentumok legfőbb előnye, hogy az iratok bármely részlete könnyen visszakereshető, így több nincs szükség arra, hogy bárki az archívumokat bújja. Mindez ráadásul nem megy a megjelenés rovására sem, hiszen a legmodernebb technikáknak köszönhetően olyan kétrétegű PDF-dokumentumok is készíthetők, amelyek felső rétege az eredeti dokumentum szkennelt változata, míg a kereshető és kijelölhető szöveg az alsó rétegben helyezkedik el.

Szeretné számláit, szerződéseit és egyéb iratait jól rendszerezett, digitális formában tárolni? Érdeklődjön a dokumentum digitalizálás lehetőségeiről kollégáinknál!