A digitális flottakezelés korszakában a cégeknek egyre fontosabbá válik a hatékony adatkezelés és az optimalizált üzleti folyamatok megteremtése. Azonban sok vállalat szembesülhet az adatok tárolásának és hozzáférhetőségének problémájával. Ebben a cikkben bemutatjuk a Mercarius példáját, ahol a digitális flottakezelés dokumentumai a DocIT virtuális adatszobával oldották meg, hogy még hatékonyabbá tegyék az adatkezelést és az üzleti folyamatokat.

A Mercarius közel 5 éve a DWS Digital ügyfele. A digitális flottakezelés egy része már a DocIT-ben zajlik. A Mercarius flottakezelő a hazai piacon több mint 25 éve jelen van és mára a piac egyik vezető szereplője. Az elmúlt két évtized alatt lépésről lépésre növelték gépjárműparkukat, melybe jelenleg több mint 13 000 gépjármű tartozik. 

Mi az a digitális flottakezelés?

A digitális flottakezelés olyan folyamatok és technológiák alkalmazása, amelyek segítségével a vállalatok hatékonyabban kezelhetik és felügyelhetik járműveiket. Az adatok digitalizálása és a virtuális adattárolók használata lehetővé teszi az adatok könnyű hozzáférését és kezelését, valamint a folyamatok optimalizálását. A digitális flotta menedzsment megoldások számos területen előnyösek lehetnek, például az ügyfélszolgálatban, a költségcsökkentésben és a hatékonyság növelésében.

A Mercarius szolgáltatásai kiterjednek a kisvállalati rövidtávú autóbérlésére és a nagyvállalati gépjármű-flotta kezelésére is. A Mercarius esetében, a digitális flottakezelés új szintre emelése érdekében a DocIT virtuális adattárolót használják. Ez a rendszer lehetővé teszi a dokumentumok könnyű és gyors kezelését. Az adatok digitalizálása révén a Mercarius jelentősen javította ügyfélszolgálatát és elégedettségét. A digitális flottakezelés előnyei közé tartozik a dokumentumok könnyű, helyfüggetlen hozzáférhetősége, a papírmentes munkafolyamatok és a hatékony adatkezelés. 

Virtuális adattároló előnye a digitális flottakezelés területén

A virtuális adattárolók használata számos előnnyel jár a digitális flottakezelés területén. Először is, a virtuális adattárolók lehetővé teszik a dokumentumok könnyű és gyors kereshetőségét. Míg korábban a papíralapú dokumentumok fizikailag tárolódtak és időigényes volt megtalálni őket, a virtuális adattárolók lehetővé teszik az adatok gyors keresését és megosztását. Ezzel a megközelítéssel a munkatársak számos adminisztratív munkaórától szabadíthatók fel.

Másodszor, a virtuális adattárolók lehetővé teszik a papírmentes munkafolyamatokat. A dokumentumok szkennelése és digitalizálása lehetővé teszi a papíralapú dokumentumok elhagyását, csökkentve ezzel az adminisztratív terheket és a papírfelhasználást.

Harmadszor, a virtuális adattárolók segítenek az adatok biztonságos tárolásában és a szenszitív információk védelmében. A digitális adatokról könnyen biztonsági másolatok készíthetők, és a hozzáférési jogosultságok beállításával az adatok védelme biztosítható.

Digitális flotta menedzsment és a DocIT

A Mercarius a digitális flottakezelés megvalósításához kiegészítő, támogató rendszerként a DocIT virtuális adattárolót használja. A DocIT rendszer lehetővé teszi a Mercarius számára, hogy könnyedén kezelje és tárolja az összes flottakezeléssel kapcsolatos dokumentumot. A rendszerben tárolt dokumentumok száma folyamatosan nő, ahogy új dokumentumok érkeznek és digitalizálásra kerülnek.

A DocIT rendszernek számos funkciója van, amelyek segítik a Mercarius flotta menedzsmentjét. A rendszer lehetővé teszi a dokumentumok közötti keresését, valamint a dokumentumok közötti kapcsolatok és függőségek vizsgálatát. Ezenkívül a rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára a dokumentumok egyszerű, gyors megnyitását és az adminisztratív munkafolyamatok kezelését.

A DocIT rendszer használata jelentős előnyökkel jár a Mercarius számára. A rendszer hatékonyabbá teszi a digitális flottakezelés folyamatokat, csökkenti az adminisztratív terheket. Az alábbiakban olyan DocIT funkciókat emeltünk ki, amik kiegészítik a digitális flottakezelés folyamatát és az adminisztrációt: 

  • Korlátlan tárhely
  • Gazdasági dokumentumok archiválása, kezelése (vevőszámla, szállítói számla, bank, teljesítési igazolás, egyéb kifizetések – nemzetközi számlák, adófizetés, bérkifizetések, stb. rögzítése)
  • OCR (szövegtartalom kinyerés pdf fájlokból, keresés tartalomra)
  • Számla ellenőrzési felület (Nav Online számla adatkapcsolat)
  • Dokumentumok feltöltése csoportosan
  • Számlák automatikus feldolgozása, párosítás NAV adatokhoz
  • Megjegyzés rögzítése irathoz
  • Értesítés küldése rendszer felhasználóknak adott dokumentumhoz kapcsolódóan
  • Többféle kritérium alapján szűrés, listázás, keresés (pl. partner név, dokumentum típusa, dátumtartomány)
  • Keresés, találati lista importált MS Excel fájl alapján
  • Iratokhoz rendelt adatok exportálása (találati lista exportálása csv vagy xls fájlba)
  • Képek letöltése, letöltés tömegesen
  • Virtuális adatszoba korlátlan fiókkal (hozzáférés biztosítása szervezeten kívüli felhasználóknak is – könyvelő, könyvvizsgáló, auditor)
  • Hiteles digitális konverzió
  • Teljeskörű dokumentumtár: szabadon definiálható irattípusok és azokhoz kapcsolódó mezők (szerződéstár, munkaügyi iratok, projekt dokumentumok, műszaki adatlapok stb.)
  • Dokumentumok beküldése a rendszerbe emailen keresztül (pl. szamla@… delegált email címről, multifunkciós fénymásolóról)
  • Kimutatások számla adatokhoz kapcsolódóan
  • Automatizált adatkinyerés (pl. adószám, szerződésszám, gazdasági eseményhez tartozó iratok összerendelése)
  • Projekt/költséghely törzs kezelése
  • Dolgozói törzs kezelése
  • Felhasználókhoz kapcsolódó hozzáférési jogosultságok paraméterezhetősége
DocIT digitális flottakezelés segítéséhez

A Mercarius digitális flottakezelés és DocIT összefoglalása 

A digitális flottakezelés egyre fontosabbá válik a vállalatok számára a hatékony adatkezelés és üzleti folyamatok kialakítása érdekében. A virtuális adattárolók használata – mint például a Mercarius esetében a DocIT rendszer -, lehetővé teszi a vállalatok számára az adatkezelés és üzleti folyamatok még hatékonyabbá tételét.

A digitális flotta menedzsment előnyei közé tartozik az adminisztratív terhek csökkentése, a hatékonyabb folyamatok és az ügyfélszolgálat javítása. A Mercarius példája rámutat arra, hogy hogyan lehet a digitális flottakezelés optimálisan megvalósítani virtuális adattárolóval kiegészítve. Pontosan mit is csinál a DWS Digital és a DocIT a Mercarius flottakezelésében? Szkennelésre és archiválásra kerülnek a szervíz munkalapok, valamint a gépjárművek finanszírozásával kapcsolatos alap dokumentumok és a teljes ügyfél dokumentáció is (szerződések, gépjármű átadás-átvétel iratai). Az iratok elektronikus elérésével az ügyfélkiszolgálás és elégedettség jelentősen növekedett. A DocIT rendszerben eddig 12.000 rendszám, 130.946 dokumentum, 374.245 oldal került tárolásra, kezelésre, mely havi szinten kb. 5-6.000 további oldallal bővül. A dokumentum begyűjtését és digitalizálását is folyamatos rendszerességgel a DWS Digital Kft. végzi.

A digitális flottakezelés és az innovatív adattár kombinációja segít a vállalatoknak optimalizálni a folyamatokat, csökkenti az adminisztratív terheket és növeli az üzleti hatékonyságot. Fedezze fel az új dimenziót a digitális dokumentumkezelés világában és tegye vállalkozását hatékonyabbá a 21. századi technológiák segítségével. Keresse a DWS Digital szakembereit bizalommal!