Mára a legtöbb vállalkozás számára evidenssé vált, hogy digitalizáció nélkül elképzelhetetlen a hosszú távú fejlődés – gondolhatná az egyszeri, interneten felnőtt y- és z-generációs olvasó. A valóság ennél azonban árnyaltabb képet fest, hiszen bár a digitalizáció elengedhetetlen, ezt a szükségesnél kevesebb vállalkozás érzékeli, és ez bizony komoly különbségeket teremt a sikeresség terén.

Felmérések a hazai kkv-król

A Századvég Gazdaságkutató által hivatkozott Digital Economy and Society Index tavalyi jelentése szerint a hazai kis és középvállalkozások a vártnál kisebb mértékben voltak képesek integrálni a digitális technológiákat, így az EU-s országok között hazánk a csupán a huszonhatodik helyen szerepel ezen a téren. Noha a digitális technológiák egyes szektorokban lassan megkerülhetetlenek, ezt leginkább a nagyvállalatok vagy éppen a nagy termelési láncokba bekapcsolódni képes vállalkozások képesek a gyakorlatban is alkalmazni. Éppen ezért a kis- és középvállalkozások között hatalmas versenyelőnyhöz juthatnak azok a cégek, amelyek hatékonyan képesek élni a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. Azok a cégek, amelyek nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel, a történelmi tapasztalat szerint háttérbe szorulnak, míg a többi, korszerűbb vállalat hatékonyabban tudja kielégíteni a fogyasztók és az új munkamódszerek diktálta elvárásokat.

Verseny a digitalizálás terén

Legyen szó egy vállalat általános technológiai digitalizációjáról vagy éppen a dokumentumkezelés módjának digitalizálásáról, a cég mérete vízválasztó lehet az új technológiák alkalmazásában. Hiszen ha egy bizonyos létszámot meghalad a dolgozók száma és drasztikusan megnő a munka mennyisége, a cég gyors és pontos működéséhez elengedhetetlen lesz a hatékonyabb módszerek megtalálása.

Szeretne lépést tartani versenytársaival, és a legkorszerűbb iratkezelési módszereket alkalmazni? Vegye fel velünk a kapcsolatot!